از بین خانم هایی که پس از پیوند کلیه حامله شدند 22.2% جنین را سقط نمودند. 11% زایمان زودرس داشتند و بقیه 66.67% حاملگی را با موفقیت به ترم رساندند و نوزاد زنده متولد شد. وزن هنگام تولد 38.4% از نوزادان کمتر از حد طبیعی بود (LBW).
آیا زنی که پیوند کلیه انجام داده است می تواند باردار شود؟
اگر پیوند کلیه انجام داده اید، به احتمال زیاد چرخه های قاعدگی منظم دارید، علاوه بر این احتمالاً از سلامت عمومی نیز برخوردار هستید. بنابراین پس از دریافت پیوند کلیه می توانید باردار شوید.
حاملگی می تواند در طول دوران دیالیز در معرض محدودیت قرار گیرد. در دیالیز اکثر زنان از دست دادن میل جنسی، سطح بالای پرولاکتین و خونریزی بدون تخمک گذاری را تجربه می کنند. بنابراین احتمال بارداری در این زنان بسیار کم است و از 200 بیمار بیش از یک مورد اتفاق نمی افتد. اما باروری و عملکردهای جنسی پس از پیوند کلیه بازیابی می شود.
پس از پیوند کلیه حتی اگر کلیه شما به خوبی کار می کند، نباید برای حداقل یک سال باردار شوید، زیرا برخی از داروهایی که بعد از پیوند کلیه مصرف می کنید می توانند بر رشد جنین تأثیر گذار باشند. اگر خطر از دست دادن کلیه پیوندی یا هر گونه خطری برای نوزاد وجود داشته باشد، بارداری توصیه نمی شود. شما باید با پزشک خود در این باره مشورت کرده تا شما را در دوران بارداری راهنمایی کند.
استفاده از روش های پیشگیری از بارداری ضروری است تا زمانی که پزشک شما موافقت کند که بارداری برای شما بی خطر است. با این حال، گاهی اوقات بارداری های ناخواسته اتفاق می افتد. در اینگونه موارد به دلیل خطر بالای سقط جنین پس از استفاده از داروهای بالقوه تراتوژنیک، باید تحت نظر و مشاوره دقیق پزشک باشید.
چگونه داروهای بیماران پیوندی می تواند بر نوزاد تأثیر بگذارد؟
بسیاری از داروهای ضد رد که توسط بیماران پیوندی استفاده می شود هم برای مادر و هم برای جنین بی خطر است، اما برخی از انواع آنها می توانند بر بارداری تأثیر بگذارند. این نوع داروها باید حداقل شش هفته قبل از بارداری قطع شوند. همچنین برای اطلاع از زمان مناسب برای بارداری ایمن یا تغییر داروهایتان ، شما نیاز به نظارت دقیق پزشک دارید. علاوه بر این در دوران بارداری ممکن است دوز داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی شما تغییر کند. در تعداد کمی از زنان باردار رد اعضای پیوندی اتفاق افتاده است، بنابراین آنها می بایست توسط متخصصان زنان و زایمان پر خطر کنترل شوند.
روش های توصیه شده جلوگیری از بارداری برای بیماران پیوندی
برای پيشگيری از بارداری در بيماران پيوندی، انواع مختلفی از روش های جلوگیری از بارداری ممكن است استفاده شود. زنانی که فشار خون بالایی دارند نباید از قرص های ضد بارداری خوراکی استفاده کنند، زیرا استفاده از آن باعث افزایش فشار خون و خطرات لخته شدن خون می شود. استفاده از آیودی (IUD) به عنوان یکی از روش های جدید پیشگیری از بارداری توصیه می شود. علاوه بر این دیافراگم، اسفنج و کاندوم از دیگر وسایل قابل قبول پیشگیری از بارداری هستند که می توانند توسط بیماران پیوندی استفاده شوند.
آیا نوزادان متولد شده از گیرندگان عضو با مشکل روبرو می شوند؟
زنانی که پیوند عضو داشته اند سه برابر بیشتر در معرض خطر تولد نوزادان نارس در مقایسه با سایر زنان هستند. با این حال، خطر بروز نقایص مادرزادی در فرزندان آنها مانند سایر زنان است مگر اینکه آنها از داروهای CellCept®، Myfortic® یا سایر اشکال آنها مصرف کرده باشند. در صورت مصرف این داروها، احتمال سقط جنین و نقایص مادرزادی زیاد است. متأسفانه ما اطلاعات محدودی در مورد داروهای جدیدتر مانند سیرولیموس، اورولیموس و بلاتاسپت و تأثیرات آنها بر بارداری داریم. قبل از بارداری، باید با پزشک خود در مورد همه خطرات صحبت کرده و در صورت لزوم زیر نظر تیم پزشکی خود داروهایتان را تغییر دهید.
آیا در بیماران پیوند کلیه عمل سزارین لازم است؟
پیوند کلیه بر روی زایمان طبیعی تأثیر گذار نیست و معمولاً انجام عمل سزارین توصیه نمی شود. در صورت نیاز به عمل سزارین، پزشک مربوطه باید از وضعیت مطلع شده تا در حین عمل بیشتر مراقب باشد و به حالب کلیه که می تواند جلوی شریان رحم باشد آسیبی نرساند.
تغذیه با شیر مادر در بیماران پیوند کلیه
در 6 ماه اول زندگی، تغذیه با شیر مادر توصیه می شود و انجمن پیوند آمریکا با این اقدام مخالفتی ندارد. چندین مطالعه نشان داده است که مزایای تغذیه با شیر مادر بیشتر از معایب احتمالی آن است. علیرغم وجود سطوح پایین متابولیت های دارویی در شیر مادر، استفاده از تاکرولیموس، آزاتیوپرین و پردنیزون در دوران شیردهی بی خطر تلقی می شود.
بهترین درمان برای کاهش وزن بدون جراحی دستگاه لاغری اوندا میباشد که بدون درد و در مطب و فقط در سه جلسه باعث کاهش سایز شکم و پهلو و ران و حتی برطرف کردن سلولیت های پشت ران میشود
+
+
+
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.