آزمایش HPV در واقع ابتلا یا عدم ابتلا به این بیماری را تشخیص میدهد. این آزمایش در زنان معمولا با نمونهبرداری پاپ اسمیر انجام میشود. در صورت نیاز برای زنان بالای ۳۰ از آزمایشهای کمکی هم استفاده میشود. در صورت مشاهده علائم ابتلا به ویروس اچ پی وی بهتر است هرچه سریعتر به اورولوژیست یا پزشک زنان و زایمان مراجعه کنید.
HPV کوتاه شده عبارت human papillomavirus است که به معنای ویروس پاپیلومای انسانی است. این ویروس به عنوان عامل یکی از عفونتهای شایع ویروسی شناخته میشود که علائم خاصی ندارد و گاهی اوقات خود به خود نیز برطرف میشود. آزمایش HPV یکی از آزمایشهای غربالگری است که برای تشخیص سرطان دهانه رحم از آن استفاده میشود. این آزمایش به شما نمیگوید که سرطان دارید یا خیر اما در صورتی که ویروس این بیماری در بدنتان وجود داشته باشد، شما را از آن آگاه میکند.
آزمایش HPV معمولا برای سنین زیر 30 سال انجام نمیشود و اساسا در این سنین زیاد مفید نیست. این ویروس از طریق روابط جنسی گسترش مییابد و از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. استفاده از کاندوم میتواند از انتقال نوعی از این ویروس جلوگیری کند با این حال کاندوم به دلیل این که تمام پوست دستگاه تناسلی را پوشش نمیدهد، نمیتواند به طور کامل خطر انتقال را از بین ببرد. این ویروس حتی با یک بار تماس جنسی نیز میتواند انتقال یابد. تغییرات دهانه رحم که سرطان رحم را ایجاد میکنند بسیار آرام صورت میپذیرد و معمولا تا چند سال طول میکشد. پزشک در این بیماری به جای آن که فورا بیمار را معالجه کند، ابتدا دوره مراقبت برای او تجویز خواهد کرد.
بیماریهای مشخص شده با آزمایش HPV
آزمایش HPV میتواند در تشخیص همه موارد زگیل تناسلی و سرطان دهانه رحم، 90% سرطانهای مقعدی، 65% سرطانهای واژن، 50% سرطانهای وولوار، 35% سرطانهای آلت تناسلی مردان به کار رود.
نشانههای بیماری
با توجه به اینکه بیمار به چه نوعی از HPV مبتلا باشد، علائم متفاوتی از خود نشان میدهد. اگر HPV کم خطر داشته باشد ممکن است زگیل روی گردن رحم ایجاد شود و باعث تحریک یا درد شود. در صورتی که نشانههایی مانند درد هنگام رابطه جنسی، درد در ناحیه لگن، ترشحات غیر معمول از واژن و خونریزی غیر معمول مثلا بعد از رابطه جنسی را دارید، پزشک ممکن است برای شما آزمایش HPV تجویز کند. البته این ویروس در برخی افراد هیچ گونه علائمی ایجاد نمیکند. بنابراین تنها راه مطمئن این است که به صورت منظم آزمایش انجام دهید.
ریسک آزمایش HPV
گاهی اوقات ممکن است نتایج آزمایش HPV به اشتباه تعیین شود. این آزمایش نیز مانند بقیه آزمایشهای غربالگری ممکن است نتیجه کاذب به دست دهد.
مثبت کاذب: یک نتیجه آزمایش HPV مثبت کاذب نشان میدهد که شما به ویروس پاپیلومای انسانی گرفتار شدهاید، در صورتی که واقعا این گونه نیست. این امر میتواند منجر به صورت گرفتن برخی اقدامات غیر ضروری مانند کولپوسکوپی یا بیوپسی و یا ایجاد استرس و اضطراب در فرد شود.
منفی کاذب: در این صورت شما به ویروس مبتلا هستید، اما آزمایش HPV چیزی را نشان نمیدهد. این موضوع ممکن است باعث تأخیر در آزمایشهای لازم یا پیگیریهای بعدی شود و میتواند خطرناک باشد.
آمادگی برای انجام آزمایش HPV
برای انجام آزمایش HPV آماده سازی خاصی نیاز نیست. با این وجود از آنجا که این آزمایش اغلب با آزمایش پاپ انجام میشود، میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید تا دقت نتایج هر دو آزمایش افزایش یابد:
- به مدت دو روز قبل از آزمایش از انجام مقاربت، دوش گرفتن و استفاده از داروهای واژینال، کرم یا ژل خودداری کنید.
- سعی کنید در دوران قاعدگی آزمایش را انجام ندهید. اگر در زمانی غیر از این چرخه آزمایش را انجام دهید، نمونه بهتری از سلولها جمعآوری خواهد شد.
آزمایش پاپ اسمیر آزمایشی است که سلولها را از دهانه رحم جمعآوری میکند تا هر گونه ناهنجاری یا سرطان در آن قسمت را بررسی کند. آزمایش HPV را میتوان با استفاده از همان نمونه تست پاپ انجام داد یا اینکه نمونه جدیدی از دهانه رحم تهیه کرد. در بسیاری از افرادی که به ویروس HPV مبتلا هستند، آزمایش پاپ اسمیر کاملا طبیعی است؛ بنابراین غربالگری تنها راهی است که میتواند افراد را از وجود یا عدم وجود ویروس مطمئن کند.
نحوه انجام آزمایش HPV
آزمایش HPV به همراه آزمایش پاپ در مطب پزشک انجام میشود و تنها چند دقیقه طول میکشد. ممکن است از شما خواسته شود لباس خود را از کمر به پایین لخت کنید. احتمالا به پشت و روی زانو خم شوید و روی میز دراز بکشید. پاشنههای شما در ساپورتی به نام رکاب قرار داده خواهند شد. پزشک ابزاری به نام اسپکولوم را به آرامی وارد واژن شما میکند. این وسیله دیوارههای واژن را از هم دور میکند تا پزشک بتواند دهانه رحم شما را به خوبی ببیند. بعد از قرار گرفتن این وسیله در بدنتان ممکن است در ناحیه لگن خود احساس فشار کنید. پزشک به وسیله یک برس نرم و یک ابزار خراشیده تخت به نام کاردک از سلولهای دهانه رحم شما نمونهبرداری میکند. البته این کار بسیار ایمن است و به شما صدمهای وارد نخواهد کرد تا آنجا که ممکن است احساس کنید هیچ نمونهای گرفته نشده است.
بعد از آزمایش
بعد از گرفتن نمونه میتوانید بدون محدودیت به کارهای روزانه خود ادامه دهید. در مورد اینکه نتایج آزمایش شما چه زمانی آماده خواهد شد با پزشک خود صحبت کنید.
نتایج آزمایش HPV
نتیجه آزمایش HPV میتواند مثبت یا منفی باشد. در صورتی که نتیجه این آزمایش مثبت باشد، به این معنی است که ویروس HPV در بدن شما وجود دارد. وجود ویروس در بدن به این معنی نیست که شما اکنون به سرطان دهانه رحم مبتلا هستید؛ بلکه به این معنی است که احتمال اینکه در آینده به آن گرفتار شوید وجود دارد. در صورت مثبت بودن آزمایش HPV پزشک معمولا بعد از یک سال مجددا انجام این آزمایش را توصیه میکند تا ببیند عفونت برطرف شده است یا خیر و همچنین علائم سرطان دهانه رحم را بررسی کند. نتیجه منفی این آزمایش نشان میدهد که شما هیچ یک از انواع HPV که ممکن است به سرطان دهانه رحم منجر شود را ندارید.
در صورتی که نتیجه آزمایش شما مثبت است نیازی نیست نگران شوید. این بیماری با تماس جنسی منتقل میشود؛ بنابراین در تمام افرادی که رابطه جنسی دارند میتواند وجود داشته باشد. سیستم ایمنی بدن معمولا این عفونت را از بین میبرد. در نتیجه جای نگرانی نیست.
با توجه به نتیجه آزمایش HPV، پزشک ممکن است یکی از راهحلهای زیر را برای شما تجویز کند:
نظارت عادی: در شرایطی که نتیجه آزمایش HPV شما منفی است و تست پاپ شما نیز طبیعی است، پزشک به شما توصیه میکند تا برنامه تکرار دو تست در پنج سال آینده را دنبال کنید.
کولپوسکوپی: در صورتی که نتیجه تست شما غیر طبیعی باشد، این روش پیگیری به شما توصیه میشود. در روش کولپوسکوپی پزشک از لنز بزرگنمایی ویژه برای بررسی دقیقتر دهانه رحم استفاده میکند.
نمونهبرداری ویژه: در این روش که معمولا همراه با کولپوسکوپی انجام میگیرد، پزشک از سلولهای دهانه رحم نمونهبرداری میکند تا با میکروسکوپ از نزدیک آنها را بررسی کند.
برداشتن سلولهای غیر طبیعی دهانه رحم: برای جلوگیری از رشد غیر طبیعی سلولهای سرطانی، پزشک ممکن است روشی را برای از بین بردن قسمتهایی که حاوی سلولهای غیر طبیعی هستند، پیشنهاد کند.
مراجعه به متخصص: اگر نتیجه تست پاپ یا HPV غیر طبیعی باشد، پزشک ممکن است شما را برای معاینه کولپوسکوپی به متخصص زنان ارجاع دهد. اگر نتیجه آزمایش احتمال ابتلا به سرطان را نشان دهد، ممکن است برای درمان به پزشک متخصص در درمان سرطانهای دستگاه تناسلی زنان معرفی شوید.
اقدامات لازم برای کاهش خطر HPV
مطالعات نشان دادهاند که فولات که نوعی از ویتامین B محلول در آب محسوب میشود، میتواند در کاهش ابتلا به HPV یا زودتر برطرف شدن علائم آن مؤثر باشد. برخی غذاهای سرشار از فولات عبارتند از آووکادو، نخود، عدس، آب پرتقال و توت فرنگی که مصرف آن به همه افراد مخصوصا زنان در معرض HPV توصیه میشود.
بهترین درمان برای کاهش وزن بدون جراحی دستگاه لاغری اوندا میباشد که بدون درد و در مطب و فقط در سه جلسه باعث کاهش سایز شکم و پهلو و ران و حتی برطرف کردن سلولیت های پشت ران میشود
+
+
+
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.