فشار خون بالا در بارداری
وقتی فشار خون بالا دارید، یعنی فشار خون در عروق خونی یا سرخرگهای شما بالا است.
نحوهی ثبت فشار خون به این ترتیب است: مثلاً 85/140 میلیمتر جیوه، که خوانده میشود «140 روی 85». فشار خون بر حسب میلیمتر جیوه بیان میشود و عدد اول یا عدد بالا فشار خون سیستولی شماست، یعنی فشار شریانی شما در هر بار کار قلب. عدم دوم یا عدد پایین، فشار خون دیاستولی شماست، یعنی فشار شریانی شما در زمان استراحت قلب بین دو ضربان.
فشار خون ما زمان اضطراب یا استرس، مانند زمانهایی که عجله داریم، افزایش پیدا میکند. برای بعضی افراد دیدن دکتر یا ماما استرسزا است. در دوران بارداری بسیار مهم است که حتماً زمان کافی برای بررسیهای پیش از تولد در نظر بگیرید تا ریلکس باشید و فشار خونتان هم بالاتر از حد نرمال نرود.
اگر به عنوان مثال، وقتی به کلینیک میروید فشار خونتان بالا است اما وقتی ماما فشار شما را در خانه میگیرد همه چیز نرمال است، دچار مشکلی به نام «سندروم روپوش سفید» یا «فشار خون مربوط به روپوش سفید» هستید؛ یعنی بالا رفتن فشار خون در اثر استرس دیدن پزشک و بیمارستان و …
علل فشار خون بالا در بارداری
بر اساس اطلاعات موسسه ملی قلب ریه و خون (NHLBI)، دلایل متعددی برای فشار خون در زمان بارداری وجود دارد. این دلایل عبارت اند از:
- افزایش وزن یا چاقی
- بی تحرکی
- سیگار کشیدن
- نوشیدن الکل
- حاملگی اول
- سابقه خانوادگی فشار خون بالا در زمان بارداری
- بارداری بیش از یک بچه (دوقلو یا سه قلو…)
- سن بالای 40 سال در حاملگی
علائم فشار خون بالا در بارداری
بسیاری از زنانی که در دوران بارداری فشار خون بالا دارند نشانهای ندارند و به همین دلیل است که توصیه میشود به طور منظم فشار خون خود را نزد پزشک یا ماما در دوران بارداری اندازهگیری کنید. آزمایش ادرار برای تشخیص پرهاکلامپسی از روی پروتئین ادرار هم بسیار مهم است.
با این حال، یک سری نشانههایی وجود دارد که باید خیلی مراقب آنها باشید چون میتوانند نشانههای پرهاکلامپسی باشند. در صورتی که هرکدام از این نشانهها را داشتید باید به طور اورژانسی به پزشک یا ماما مراجعه کنید تا فشار خون و تست ادرار شما از نظر وجود پروتئین بررسی شود. این نشانهها عبارتند از:
- سردرد شدیدی که از بین نمیرود.
- مشکلات بینایی، مانند تاری دید یا دیدن نقاط نورانی جلوی چشم
- درد شکم یا معده. درد مربوط به پرهاکلامپسی معمولاً در بخش بالایی شکم، دقیقاً زیر دندهها، و به خصوص در سمت راست ظاهر میشود.
- استفراغ دیرهنگام در بارداری (نه تهوع صبحگاهی اوایل بارداری)
- تورم یا پف کردن ناگهانی دستها، پاها یا صورت.
- خیلی نمیتوانید تحرک جنینتان را حس کنید.
- احساس کسالت
توجه: تورم یا پف کردن پاها، دستها و صورت (اِدِم) در بارداریهای طبیعی امری رایج است یعنی اکثر زنانی که این نشانه را دارند، دچار پرهاکلامپسی نیستند اما چنین حالتی در پرهاکلامپسی شدیدتر میشود. بنابراین در صورت تشدید تورم دستها، صورت یا پاها سریعاً به پزشک یا ماما مراجعه کنید.
+
+
+
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.