بیماری کبد چرب مرتبط با چاقی ( دکتر مهدیه کمالی جراح و متخصص زنان و زایمان )

کبد چرب یک بیماری شایع در جهان است و روز به روز در حال افزایش است . عوامل مختلفی مانند: مصرف مواد مخدر ، الکل و چاقی باعث بروز این مشکل می شوند . علت اصلی بروز کبد چرب ناشناخته است، ولی تعدادی از اختلالات بالینی معین به عنوان علل زمینه ای شناخته شده اند. هفتاد درصد بیماران مبتلا به کبد چرب چاق هستند.

عملکرد کبد چیست؟ کبد یک اندام ضروری با عملکردهای متعدد حمایت کننده از زندگی است. کبد با تولید صفرا به هضم غذا کمک می‌کند. برای بدن پروتئین می‌سازد. آهن را ذخیره می‌کند. تبدیل کننده مواد مغذی به انرژی است. برای التیام زخم‌ها موادی می‌سازد که خون را لخته می‌کند. با ایجاد فاکتورهای ایمنی، حذف باکتری‌ها، سموم و موادی که می‌توانند به بدن شما آسیب برسانند به مقاومت در برابر عفونت‌ها کمک می‌کند.

علائم کبد چرب کدامند؟

در بسیاری از موارد، کبد چرب علائم قابل توجهی ایجاد نمی‌کند، اما ممکن است احساس خستگی یا احساس ناراحتی یا درد در سمت راست بالای شکم خود داشته باشید. برخی از افراد مبتلابه بیماری کبد چرب دچار عوارضی ازجمله زخم‌شدن کبد می‌شوند. اسکار کبد به عنوان فیبروز کبد شناخته می‌شود. اگر دچار فیبروز شدید کبدی شوید، به آن سیروز می‌گویند.

این یک وضعیت تهدیدکننده زندگی است و می‌تواند باعث نارسایی کبد شود. آسیب کبدی ناشی از سیروز، دائمی است. به همین دلیل بسیار مهم است در وهله اول از توسعه آن جلوگیری کرده و زودتر برای درمان آن اقدام کنید.

سیروز ممکن است علائم زیر را داشته باشد: درد شکم از دست‌دادن اشتها کاهش‌وزن ناگهانی ضعف یا خستگی حالت تهوع خارش پوست زردی پوست و چشم کبودی یا خونریزی آسان در هر نقطه از بدن ادرار تیره‌رنگ مدفوع کم‌رنگ تجمع مایع در شکم (آسیت) تورم پاها ایجاد خوشه‌های شبکه مانند از رگ‌های خونی در زیر پوست بزرگ‌شدن سینه در مردان گیجی برای کمک به جلوگیری از پیشرفت بیماری و کاهش عوارض آن، پیروی از برنامه درمانی توصیه شده توسط پزشک بسیار مهم است.

علت ایجاد کبد چرب

در بیماری کبد چرب، چربی اضافی در سلول‌های کبدی ذخیره می‌شود و در آنجا تجمع می‌یابد.

عوامل مختلفی می‌توانند باعث این تجمع چربی شوند. نوشیدن بیش‌ازحد الکل می‌تواند باعث کبد چرب الکلی شود.

مصرف زیاد الکل می‌تواند فرآیندهای متابولیک خاصی را در کبد تغییر دهد.

برخی از این محصولات متابولیک می‌توانند با اسیدهای چرب ترکیب شوند و منجربه تشکیل انواع چربی شوند که می‌توانند در کبد انباشته شوند.

در افرادی که زیاد الکل نمی‌نوشند، علت بیماری کبد چرب کمتر مشخص است.

برای این افراد، این امکان وجود دارد که بدن آنها بیش‌ازحد چربی تولید کند یا به اندازه کافی چربی را متابولیزه نکند.

یک یا چند عامل زیر ممکن است در افرادی که الکل زیادی مصرف نمی‌کنند و به بیماری کبد چرب مبتلا می‌شوند، نقش داشته باشد:

چاقی دیابت نوع 2 مقاومت به انسولین سطوح بالای چربی، به‌خصوص‌تری گلیسیرید در خون سندرم متابولیک سایر علل بالقوه کبد چرب عبارتند از:

بارداری عوارض جانبی برخی از انواع داروها برخی از انواع عفونت‌ها مانند هپاتیت C برخی از شرایط ژنتیکی نادر در هر صورت، درصورت ابتلابه این بیماری باید در اسرع وقت برای درمان کبد چرب اقدام کنید.

بهترین روش‌ درمانی کبد چرب

درحال حاضر هیچ دارویی برای درمان کبد چرب تایید نشده است و تحقیقات بیشتری برای توسعه و آزمایش داروهایی که برای درمان این بیماری از آنها استفاده می‌شود، مورد نیاز است.

در بسیاری از موارد، تغییر سبک زندگی می‌تواند به معکوس‌کردن مراحل بیماری کبد چرب کمک کند.

برای مثال، پزشک ممکن است به شما توصیه کند:

از مصرف الکل اجتناب کنید برای کاهش وزن ورزش کنید تغییراتی در رژیم غذایی خود ایجاد کنید از مصرف داروها و مکمل‌هایی که برای کبد شما مضر هستند، خودداری کنید

بهترین درمان برای کاهش وزن بدون جراحی دستگاه لاغری اوندا میباشد که بدون درد و در مطب و فقط در سه جلسه باعث کاهش سایز شکم و پهلو و ران و حتی برطرف کردن سلولیت های پشت ران میشود

+

+

+

کلام آخر:

جهت آغار درمان و مشاوره پزشکی با دکتر مهدیه کمالی

جراح و متخصص زنان و زایمان در تماس باشید …

تماس مستقیم با یک کلیک

اشتراک گذاری :

ساعت کاری مطب

هر روز هفته از ساعت ۱۰ تا ۱۲ صبح و عصر از ساعت ۴ تا ۹ شب

نشانی

یزد،بلوار طالقانی،روبروی ازمایشگاه مرکزی،ابتدای کوچه فتوحی(کوچه حنا)